lauantai 28. elokuuta 2010

Rento viikko

Tällä viikolla ei olla kauheesti puuhailtu mitään kummosempaa. Mä olin, tai no oo edelleenki vähän kipee, joten reenaamisesta ollaan pidetty vapaata. Sisällä ollaan kyllä reenattu kontakteja ja temppuiltu, mutta kentällä ei olla käyty kertaakaan viikon aikana. Tänään päivälenkin jälkeen otettiin pihalla pikkasen keppejä, mutta ei muuta.



Koska mä en koskaan kipeenä osaa vaan olla ja levätä, niin mä nytki sitte keksin keskiviikkona trimmata Linuksen. Ihan saksilla vedin turkin lyhyeksi, tai no pää on pitkässä karvassa (ainaki toistaseks). Ei se nyt muutenkaan ihan pintaa pitkin oo vedetty, mutta melkeen kuitenki. Aattelin, että se kerkii just sopivasti sitte kasvamaan talveks, kun en kuitenkaan haluis sellasta hirveen paksua karvaa Limpulle. Viime talkvena sillä semmonen oli, ja jotenki tuntu, että sen liikkuminen oli siinä paljon vaikeempaa kuin lyhyessä. Ja kun säät viilenee niin onhan meillä hyväksi havaittu back on track. :)

Niin ja nyt kun muistan, niin tuolta löytyy kaikki viime viikonlopun startit Pusun kanssa. En nyt jaksanu laittaa sinne vielä muita videoita, mutta lisäilen sinne aina vähitellen jotakin. :)

Linus on selkeesti kyllästyny tähän agittomaan (sanotaanko se oikeesti noin!?) elämään. Lenkeillä oottaa jatkuvasti jotain käskyä ja on ikionnellinen, jos vaikka käsken kiertää jonkun puun ja tai otetaan vähän tokoa. Se olis kokoajan valmiina tekemään jotaki. Mä mietin pitkään ja päätin muuttaa mun suunnitelmaa. Aattelin ens viikon ti mennäki reeneihin Limpun kanssa ja ottaa yhen pätkän, vaikka sitte minihypyillä vielä varmuudenvuoksi. Ja vaan yhen pätkän. Ja tietysti extra huolelliset lämpät ja jäähyttelyt ja kaikki. Ei oo kuitenkaan linkannu moneen viikkoon ja juoksee lenkillä täysiä ja tekee äkkijarrutuksia ja käännöksiä. Tosi vaikeeta on tietysti tietää millon oikeesti ois hyvä alottaa, mutta nyt ollaan levätty noin viikko enemmän kuin mitä lääkäri suositteli, joten me nyt kokeillaan. Hope so, että kaikki menee hyvin. Koiran terveys on tietenki ennen kaikkea, mutta joskus se reenaaminenki on alotettava.

Laittelin tähän kanssa muutaman kuvan toissapäivältä, kun napsin kuvia kun temppuiltiin. Fannyn uusin temppu on tuo "roskapöntössä" istuminen, hih :) Ja reenattiin kanssa tommosen kauhan tyylisen suussa pitämistä kummanki koiran kanssa, tosin siihen ne vielä vähän tarttee apuja, paitsi Linus kyllä noutaa sitä hyvin kun heittelee, mutta jos vaan pitää suussa pitää, niin se on siitä aika ällöä :D

maanantai 23. elokuuta 2010

Agiliitoa ja synttäreitä















Alkuviikosta ei taidettu tehdä mitään ihmeellisempää, normi lenkkeilyä vaan. Fanny sai pitää vapaata agista viikonlopun koitosta varten. Pe käytiin hallilla poikien kanssa, Limpun kanssa taas kontaktireeniä (nyt mentiin pari kertaa jo puomi kokonaan ja kerran keinu), sekä vähän tekniikkareeniä siivekkeillä ilman rimaa. En tiie onko tossa mitään järkeä, mutta kun tuntuu, että tassu on jo parantunu aika hyvin, niin oli pakko pikkasen reeniä :D Ei malttas millään oottaa että pääsee taas kunnolla tekemään Limpun kanssa.. Seven kanssa tehtiin viikonloppua varten "paniikkireenit", eli lähinnä rengasta, aata ja pikkasen keppejä.
Viikonloppu kuluikin sitte (taas) kokonaan kisojen merkeissä.
Lauantaina siis Severillä heti aamusta kaks starttia. Tuomari mittas suoraan mediksi, ei kuulema epäilystäkään. Harmi sinänsä, kun on kuitenkin ihan siinä rajoilla :(

Eka rata oli aika suoraviivanen, tosin kepeille meno vähän mietitytti. Siinä ei mitään ongelmaa, puomista tuli ohi ja aata sitte tehtiin ainaki sata kertaa. Kun Severi päättää että sinne ei mennä, niin sitte sinne ei oikeesti mennä. Lopulta nostin sitte Seven sinne aan harjalle, eikä alasmenossa ollu enää mitään ongelmaa.

Toisella radalla aan kanssa sama juttu, nyt en jääny siihen junnaamaan, kun se oli ihan radan alussa, vaan juostiin ohi ja mentiin koko rata. Vähän oli sählinkiä, mutta kuitenki ihan ok.

Pusun kisat mua ehkä jännitti kuitenki kaikkein eniten. Se kävi tosi kuumana ennen starttia, mutta jakso silti keskittyä tosi hyvin. Tehtiin nolla, sij.2 ja SERT! Siis aivan loistavaa! Mä olin kyllä niiin ilonen!

Toka rata oli kanssa hyvää menoa, mutta Pusu kävi vielä paljon kuumempana kuin ekalla radalla ja loikkas sitten aan alastulon. Muuten hyvä rata ja aika oli luokan ylivoimasesti nopein!

Fanny haki edelleen jonkinverran hyppyjä, mutta kepit oli nyt tosi nopeet viikonlopun kaikilla radoilla. Ja samoin puomit oli tosi nopeet ja myös puomin kontaktit, tuli kuitenkin alas tosi varmasti. La molemmilta radoilta nollat ja voitot! Ja nyt on siis karsintanollatkin kasassa ens vuodelle Fannylla ja voi tossa kuukauden päästä jättää Fannyn hyvillä mielin agitauolle :)

Su jatkettiin tätä hylkyputkea Seven kanssa. Mutta mikä tärkeintä, aa suju, eikä siinä ollu mitään onglmaa! Jee! ( No okei, mä tunnustan, että me käytiin vielä la-iltana reenimässä sitä tuolla kentällä.., mutta siltiki tosi hieno juttu!) Muuten pikkasen sähläiltiin, mutta kuitenki hyvä kisa alotus Severillä :)

Pusun kanssa jatkettiin sitte aikalailla lauantain malliin. Agiradalta nopee nolla ja voitto! Hyppäri oli aika mielenkiintosen haastava, mutta sieltäkin selvittiin yhellä riman pudotuksella. Ilman sitä oltas voitettu, joten Pusu kyllä tosiaan tykitti koko viikonlopun tosi lujaa! Ja nyt kun ollaan jonkinverran saatu reenejä alle, niin alkaa nää kisatki näköjään sujumaan ;) On se kyllä niin mahtava menijä!
Fanny oli su tosi innoissaan lähdössä radalle. Ekalta radalta nolla, sij.2 :) Hyppärillä sitte alussa pikkasen hosuin ja hups, se meni putkeen hypyn sijasta. Noo, viikonlopun kokonaissaldo oli kuitenkin selkeesti plussan puolella :)

Pe Linus täytti kokonaista 4v! Kyllä aika vaan on menny nopeaa. Su myös Severi täytti 4v, joten kisailujen jälkeen su-iltana pojat saivatki sitten ihan omat synttärikakut! Purkkiruoat, joiden päällä jogurttia ja koristeena raksuja, sekä nakkikynttilät. Ja täytyihän toki Fanny-äipänki saada kakkua, joten sekin sitten sai omansa, vaikkei synttäreitään viettänytkään. Kakuista nyt ei tullu maailman hienoimpia, ne lössähti oikeen kunnolla ja kaikkee, mutta eikö se maku kuitenki oo tärkein asia? Ainaki koirien mielestä ;)
Onnittelut vielä täällä molemmille nelivuotiaille pojille!

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Agia koko viikonloppu


Tää viikonloppu on ollu aika aksapainotteista.

Lauantaina aamusta hypättiin Fannyn kanssa Marian ja Nukan kyytiin ja suunnattiin Ouluun, OKK:n kisoihin. Kaks starttia, tuomarina Mika Moilanen ja molemmat radat oli agiratoja.


Eka rata vaikutti tosi helpolta. Kakkosten rataa ei paljoa mitenkään muutettu ja rata oli tosi juoksuradan tuntunen. Radan lopussa oli yks kohta, joka mietitytti, mutta hyvin kerkesin sinneki sokkarin tehä. Tosin mä juoksin varmaan ainaki kolme-neljä metriä ihan suoraan takaperin :D Peruutin vaan ja mietin, koskahan törmään esteeseen. En kyllä tiie miten mä sitä siellä kesken radan ehdin miettiä.. Mutta onneks en törmänny kuitenkaan. Rata muuten ihan ok, mutta okserin rima tuli alas. Rimat oli ihan maksimissaan, medeillä 45cm korkeella. Fannylla ei oikein riitä ponnistusvoima, jos rimat on ihan tapissaan, mutta okserilla olis kyllä muutenki pitäny käskyttää enemmän.


Toinen rata oliki sitte taas ihan selkeetä kolmosten kieputusta. Alku tuntu tooosi hitaalta. Videolla näyttää ihan sujuvalta, mutta siltä se ei kyllä yhtään tuntunu. Nyt käskytin okserilla kunnolla ja se pysy. Yhestä hypystä meinasin vetää Fannyn ohi, mutta hyppäs kuitenki ja nollalla maaliin. Ei kyllä kovin hyvä fiilis jääny, taas oli semmonen olo, että sai vetää Fannya koko radan perässä. Mutta ei niitä nollia montaa tullu, ja aika senverran hyvä, että voitettiin kuitenki. :)


Kiitos Marialle kivasta reissusta ja matkaseurasta! :)


Mua alkaa nyt vähän tympiä se, että vaikka tehään nollia ja voitetaanki, niin mulla on aina tosi huono fiilis Fannyn ratojen jälkeen. Onhan se kiva, että voitetaan jne. mutta eipä se noilla suorituksilla kauheesti tyydytä. Jätetään nyt alkavan viikon reenit väliin ja kisataan viikonlopun omat kisat ja katellaan sitte. Torniossa olis kolmen viikon päästä kisat keinonurmella, sinne kyllä kiinnostas mennä, kun Fanny yleensä nurmella liikkuu tosi hyvin. Mutta sitte voiski pitää Fampun kanssa kuukauden-parin tauon. Mä kuitenki haluun, että kisaaminen on kivaa, eikä sellasta pakkopullaa. Mut se, mistä mä oon tosi ilonen, on ne puomin kontaktit. Taas ne onnistu molemmilla radoilla!


Eilinen meni siis kokonaan Oulun reissussa ja tänäänki vierähti parisen tuntia kentällä. Pusun kanssa käytiin eka reenaamassa, ihan kivasti se jo sujuu. Muutamia hankalia juttuja on, mutta innolla ootan kyllä ens viikonlopun kisoja :) Pusun jälkeen otin Severin kanssa muutaman pätkän, tehtiin semmosta 1-luokan tasosta rataa ja meni kyllä hyvin :) Limppu pääsi taas tekemään puomin ja aan alasmenoja, sekä vähän temppuilemaan. Tassu vaikuttaa jo hyvältä, ollaan uskallettu tehä jo pidempiä lenkkejä ja metässä Linus ihan kunnolla jo spurttailee ja juoksee, eikä yhtään linkkaamista oo ollu havaittavissa. Agia ruvetaan kunnolla tekemään kuitenki varmasti vasta syyskuun puolella. Ja toivottavasti loppuvuodesta Linus on taas iskussa ;)

maanantai 9. elokuuta 2010

Piirinmestaruudet ja hallilla

Lauantaina oli vuorossa piirinmestaruudet Kemissä. Omien koirien lisäksi matkaan lähti Severi, joka oli meillä hoidossa. Itsellä oli edessä kuusi starttia, kolme Fannyn ja kolme Pusun kanssa.
Sää oli ihan mukava, ei satanut, mutta ehkä olis voinu vähän viileempi olla.

Ekana oli vuorossa agirata. Ja tuomarina kaikilla radoilla siis Minna Jokisaari. Rata oli aika vaikeen olonen, tutustumisessa pari kohtaa mietitytti ja 5min meni ihan liian äkkiä. No, yritin siinä sitte vielä tutustumisen jälkeen päntätä rataa ja aika hyvin sen sitte muistinkin. Mua ei erityisemmin jännittäny, (ihme kyllä!) vaikka nää oli vasta mun ja Pusun ekat yhteiset kisat.

Radan alku oli ihan jees, puomilla Pusu sitte jäi vähän kummallisesti himmailemaan, keinulta vedin vähän liian aikasin ja sieltä vitonen. Lopun koukerot ei menny ollenkaan suunnitelmien mukaan ja oli multa aika kökköohjausta, mutta sillä yhellä vitskalla selvittiin maaliin.

Fannyn kanssa sitte etukäteen jänskätti se puomi, kun ties millon on sen viimeksi tehny kunnolla kisoissa. Fannylla ei ollu oikeen hyvää kisafiilistä, tiie sitte mistä johtu. Mutta mulla oli silti tosi hyvä fiilis kun nollalla selvittiin maaliin! Ja se puomi, se oli hieno! Jes! Oltiinki sitte ainoita medeistä, jotka teki nollan, joten voitettiin. Ja suuri yllätys oli se, että Fannyn aika oli kaikkien kolmosten nopein, vaikka se tosi hitaalta itestä tuntu!


Toka rata oli hyppäri. Rataprofiililtaan täysin päinvastanen kun edellinen. Ei oikeestaan mitään kummempaa, täysin juoksurata. Oikeestaan kepeille meno oli ainoa, jossa mietin, että saattaa joko mennä väärään väliin, tai sitte edellinen rima tippua. Ja niinhän se sitte tippu. Pari kaarrosta vielä vähän valu, mutta muuten Pusun rata oli hieno.


Fannyn kanssa otin kepeille menon sitte toiselta puolelta ja leikkasin ennen keppejä. Toimi kyllä, mutta nyt Fanny tuntu vielä enemmän perässä vedettävältä kuin ekalla radalla. Eikä meille muutenkaan oikeen juoksuradat sovi. Me tykätään koukeroista ;) No mutta nollalla maaliin, sij. 6 ja yhteistuloksissa ensimmäisenä, joten me voitettiin viime vuoden tapaan piirinmestaruus!! Radoista itsestään jäi vähän kökkö maku, mutta piirinmestaruus oli kyllä ihan kiva ;) Ja nyt on sitte SM-kisapaikka varma ens vuodelle.

Mä taisin kirjottaa jossainvaiheessa, että katotaan ihan rauhassa, josko saadaan nollat kasaan Fannyn kanssa ens vuodeks ja jos ei niin eipä tuo haittaa, kun ikää kuitenkin on ja tavotteita ei enää kauheesti. Mutta nyt meillä sitte onkin jo tupla ja voitto kasassa! Aika yllättävää :D


Pienen odottelun jälkeen oli vuorossa vielä joukkuekisa. Pusun kanssa lähettiin meidän joukkueen toisina. Rata oli juoksurata, mutta yhtä kohtaa mietin, että kerkiänkö tekemään sokkarin. Ja kyllä mä kerkesin, mutta vedin siinä kiirehtiessä sitte Pusun putken ohi. Muuten ihan ok rata, ja taas siis vitonen. Tasasta työtä sanoisinko :D Ei kuitenkaan hullummin ekoiksi yheisiksi kisoiksi, yritetään kuitenkin korjata nuo vitoset nolliksi sitte parin viikon päästä ;)


Fanny lähti medien ankkurina ja joukkueella oli alla jo hylly, joten lähettiin vaan tekemään omaa suoritusta ja vähän otettiin riskejäkin. Mä jopa tein puolivahingossa yhen jaakotuksen, vaikka se ei oikeesti sovi Fannylle ollenkaan , enkä mä koskaan käytä sitä Fannya ohjatessa. Noo, tulihan sekin kokeiltua. Tuplanolla sai jatkoa ja tehtiin ihan hyvä rata.

Toivottavasti nollatehtailu jatkuu Fannyn kanssa sitte jo viikon päästä Oulussa ;)
Ja tuolta löytyy kaikkien lomen startin ratapiirrokset.


Pojat (Linus ja Severi) olivat siis ihan kisaturisteina kannustamassa. Välillä käytiin metässä vähän lenkkeilemässä ja jotain pientä tokoilua taidettiin vähän ottaa.

Ja ainiin. Eilen mä menin ja ilmotin Severin omiin kisoihin. Jaiks! Ilmotin medeihin, mutta pieni mahollisuus ois vielä mineihinkin. Kemissä mitattiin Severi epävirallisesti 35,5cm korkeeksi. Onhan se kyllä harmi, jos joudutaan medeihin, sen verran pienikokoinen Seve on. Mutta kattellaan ja jännitetään. Omissa mittauksissa oon kanssa aina saanu siihen 34,5-36cm. Se on sitte hiinä ja hiinä tosiaan.
Tänään oli tarkotus aamulla mennä kentälle reenaamaan, mutta koska vettä tuli ihan kaatamalla, mentiin sitte hallille. Severin kanssa tehtiin rataa ja keskityttiin lähinnä kontakteihin, keppeihin ja renkaaseen. En mä tiedä, ollaanko me vielä ihan kisavalmiita, mutta katotaan. :D
Fannyn kanssa tehtiin vaan pikkasen lähinnä kontakteja ja muuten vähän naksuteltiin ja temppuiltiin. Oppi Fanny uuden tempunkin. Nyt se osaa käskystä vierittää astiaa, joka on sillain "kyljellään" ;) Olis mulla siitä videotakin, katotaan jos jossainvaiheessa saisin ne nettiin.
Limppukin pääsi matkaan. Tehtiin puomin ja aan alastuloja ihan pienellä vauhdilla ja siitä sitten lelupalkka. Lisäks kanssa naksuteltiin ja temppuiltiin. Linuksen tassu on tällähetkellä ihan ok, tossa vajaa viikko sitten linkkas taas vähän, kun mä vähän innostuin tekemään liikaa sen kanssa.. Mutta nyt tosiaan ei mitään ihmeempää ja lenkillä kyllä juoksee ihan normaalisti.