keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kaikenlaista

Pikkasen on pitäny kiirettä tässä eikä oo oikein kerinny blogiakaan päivittää. Mutta Flippi on oikein mainio pentu :) Tosi reipas, kiipeileminen on ihan parasta (menis portaita edestakaisin vaikka koko ajan jos sais..)Naksuttimen on tajunnu jo aika hyvin, istuminen, maahanmeno, luoksetulo ja katsekontaktin otto alkaa kanssa jo sujua. Flippi on kanssa tosi kova taistelemaan lelusta ja ääntäki löytyy ihan kiitettävästi ;) Linus on antanu jo senverran periksi, että pari kertaa ovat Flipin kanssa vetäneet samaa lelua ja ulkona on juostu yhessä.
Ainoa ongelma, mikä nyt on esiintyny on pissailu. Flippi kyllä tekee sisällä paperille tosi hyvin ja ulkona melkein aina kun sen sinne vie. Mutta. Nyt on ihan parin viime päivän aikana ilmenny sellanen uus juttu. Flippi saattaa olla just käyny ulkona pissalla, sitte se tulee sisälle ja lirauttaa paperille pari tippaa. Käy lipasemassa vettä ja taas lirauttaa. Leikkii ja lirauttaa. Ja kohta taas lirauttaa.
Eka aattelin, että johtuu tosta kun käy aina vähänväliä juomassa, ikäänkuin vaan sen takia että se on hauskaa. Mutta jos sen kanssa leikkii ja puuhailee niin sillon voi olla pissaamatta vaikka kuinka kauan, ikäänkun se ei aattelis sillon koko asiaa. Mutta voiko tuon ikänen jo merkkailla jotenkin? No sitte tuli vielä mieleen, jos ollaan oltu liikaa ulkona ja on saanu pissatulehduksen tms. täällä kuitenkin on ollu tosi kylmä ilma. No, tänään sitte vietiin pissanäyte eläinlääkäriin, soittivat just että ei ollu näkyny näytteessä verta tai mitään muutakaan tulehdukseen viittaavaa. Ja ohjeeksi seurailla ja viedä uus näyte jos näkyy verta tai on kivun merkkejä. Ell sano myös, että saattaa johtua siitä kun on kuitenkin niin pieni pentu vielä, että ei jotenkin osaa hallita rakkoaan. Mutta kyllä se aikasemmin on kuitenki osannu. Ärsyttää kun ei yhtään tiie mikä sillä on :( Onko kellään kokemuksia mistään vastaavasta?

Flippi on siis kuitenki ollu tosi pirteä ja reipas. Pari kertaa ollaan nyt käyty hallilla, pari kertaa eläinkaupassa ja kerran kaupungilla. Pyörät on pikkasen pelottavia, mutta ihmiset on tosi kivoja ja autotkaan ei pelota :)
Limpun kanssa viime viikolla perit reenit, ke ja la. Ke tehtiin sellasta melkein kuin jaakotus+sylkkäri yhistelmää, mutta ei kuitenkaan, en mie osaa selittää. Onkohan tolle joku nimi?
La reenattiin lähinnä A-putki erottelua ja keppien leijeröintiä. Ja Limppu oli niin innoissaan että sillä valu kuola jo siinä vaiheessa kun tajus että pääsee liitelemään :D
Muuten ollaan iltasin naksuteltu kaikkien kanssa ja päivisin puuhailtu kaikenlaista, mulla kun on nyt koeviikko ja tällaset luksuslyhyet päivät. (Nojoo, illat onki sitte lukemista..)
Viikonloppuna on sitte vuoden vikat kisat ja Limpun kanssa peräti 6 starttia :)
Ja ainiin, Flip painoi viime torstaina (9vko) 2600-2700g (meillä on vaan 100g tarkkuudella oleva puntari ja paino vaihteli just tossa välissä). Huomenna taas punnitaan kun täyteen tulee huimat 10vko! 9vko kuviakin ja muutenkin kuvia on tullu otettua, mutta laittelen niitä joskus myöhemmin, me lähetään nyt lenkille isojen koirien kanssa :)

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Saanko esitellä!


Ihan ekaks keskiviikon reeneistä. Tehtiin muutamaa pätkää, missä teemana keppikulmat. Yhellä pätkällä sai tehä kanssa monta leikkausta ja ne ei toiminu sitte yhtään. Mä en osaa, eikä kyllä Linuskaan. Mutta tartteeko osata, jos käyttää sitä vaan sillon kun on ihan ihan pakko? ;) Nojoo, menee reenilistalle, vaikka leikkaukset on musta oikeesti ehkä kaikista tylsin ohjauskuvio mitä tiien, mä vaan oon aina tottunu paikkaamaan leikkaus kohat jollain muulla ohjauksella. Ehkä johtuu siitä etten mä vaan osaa. Keppikulmat oli sitte taas tosi jees! Ja ne on oikeesti yks meiän suurimmista vahvuuksista :)





To-aamuna puoli kuudelta suunnattiin auton nokka kohti Tamperetta. Olihan siinä autossa istumista, kun takas kotona oltiin vasta yöllä puoli kahelta. Mutta mitä sitä ei tekis sen kauan haaveillun pennun eteen ;)




Elikäs nyt kotona on Cardiwe's Amazing Black, tutummin Flip. Automatka meni lopulta oikein kivasti, alussa tais vaan vähän pientä jännittää ja se oksensi kolmesti. Mutta loppumatkan nukku sylissä tosi hyvin ja teki pisut reippaasti ulos :)
Flip on ollu oikein reipas pentu ja virtaa sillä kyllä riittää. "Kaikki mikä liikkuu on ihanaa" on Flipin tunnuslause. Toiset koirat pikkasen pelottaa, mutta muuten sitä ollaan tosi reippaita. Ulkona oon pitäny sekä hihnassa, että vapaana ja molemmat sujuu jo hyvin. Fanny käy aina välillä pikkasen haistelemassa, mutta muuten se on aika välinpitämätön pentua kohtaan. Linus, kuten arvelinkin on ollu aika mustasukkanen ja murisee pennulle aina välillä. Eipä se kuitenkaan vihanen ole, enemmänkin se taitaa pitää Flippiä pienenä ällöttävänä pentuna. Mutta eiköhän tää yhteiselo tästä pikkuhiljaa..





Eilen käytiin hallilla ja Flippikin pääs ekoihin "treeneihinsä". Limpun kanssa tehtiin pakkovalssia, niistosokkaria ja putkijarrutusta. Pakkovalssit meni kivasti, täytyy vaan muistaa ottaa tarpeeksi tiukasti käteen kiinni. Niistosokkarit menee treenilistalle. Ne toimii vaan sillon jos hypylle tullaan takaakiertona, mutta jos tullaan vauhdista suorassa linjassa, niin ei reagoi käteen mitenkään. Putkijarrutukset toimi vaihtelevasti, mutta tosi epävarmoja ne silti on.
Fannykin pääsi hallille hömpöttelemään, vähän temppuilemaan ja leikkimään.
Flip pääsi leikkimään ja aluksi oli vähän peloissaan Limpun haukkuessa häkissä, mutta pian se ei sitä enää huomannukkaan. Leikki tosi reippaasti, sai hepuleita ja juoksenteli ympäri hallia. Reenattiin kanssa pikkasen istumista. Niin ja Flip alkaa pikkuhiljaa tunnistamaan jo nimensä ja reagoimaan siihen.

lauantai 6. marraskuuta 2010

Enää muutama päivä..

ja haetaan pentunen kotiin :) Pe silmätarkissa todettiin pennun silmät terveiksi ja vähän aikasemmin eläinlääkärissä muutenkin terveeksi, hieno juttu! Tuntuu ihan huipulta saada pitkään haaveiltu pentu kotiin. Mutta täytyy myöntää, että Fannyn ja Linuksen suhtautuminen uuteen tulokkaaseen jännittää enemmän kuin paljon. Näin etukäteen aattelisin, että Fanny ottaa aika rennosti, saattaa jopa hoidella ja leikittää. Mutta Limppu onki sitten täys arvotus. Lähinnä se, kuinka mustasukkainen se on mun huomiosta, se on niin mun perään ja on tottunu saamaan multa paljon huomiota. Fanny taas viihtyy enemmän yksikseen. Saas nähä kuinka käy, toivottavasti kaikki menee hyvin!

Ke reeneissä keskityttiin erikoisesti okserin ja sarjaesteen reenaamiseen ja Limppu toimi ihan kivasti.
La-aamulle olin varannu halliajan, mutta mulla nousi kuume, joten se siitä reenaamisesta sitten. Tänään ei enää kuumetta ollu ja tehtiin päivällä pihalla vähän puun kiertoa ja keppejä. Ja kyllä oli Limpulla virtaa! Haukku innosta ja oli tosi pätevä, vaikkakin aika helppoja juttuja tehtiin.

Fannyn lääkekuuri loppu perjantaina ja tytsy alkaa olla jo kaikinpuolin aikalailla kunnossa. Kotona tuntuu ehkä vähän väsyneeltä, mutta lenkillä juoksentelee jo ihan reippaasti. Fannykin pääsi tänään pihalle vähän leikkimään ja puiden kiertoa tekemään ja kyllä oli silläkin virtaa!
Ja eilen kun tosiaan ei päästy reenaamaan niin tehtiin sitten sisällä aika pitkään temppuja ja vähän tokoa otettiin kanssa, lähinnä luoksetuloa ja kaukoja.

Nojaa, tää oli tämmöstä vähän tylsää päivitystä, sori. Mutta ens kerralla on varmaankin vähän vauhdikkaampaa tekstiä, siitä pitänee uusi tulokas huolen.. ;)