maanantai 30. toukokuuta 2011

Ne kontaktit, ne kontaktit

Fannylla oli perjantaina fyssariaika. Selkä ja niska oli jonkinverran jumissa, mutta pahin jumi löyty yllättäen toisesta takareidestä. Ja toisessa ei siis ollu mitään ongelmaa. No, selkä ja niska saatiin aika hyvin hierottua auki, mutta takareittä yritän vielä tässä itekseen hieroa ennen seuraavaa fyssarikertaa. Hieronnan jälkeen ei olla reenattu Fannyn kanssa, eikä taideta reenatakaan ennen kisoja. Tostaina käydään kokeilemassa pari starttia ja katotaan sitte ilmotanko sen SM:meihin vai en.

Lauantaina oli Kemissä Linuksella kolme starttia. Ilma oli kaikkea muuta kuin hyvä, vettä tuli melkein koko ajan ja välillä kaatamalla. Eipä se tosin menoa radalla haitannut. Tai haittas sen verran, ettei Limppu suostunu toisella radalla jäämän istumaan lähtöön, kun alla oli iiiso vesilammikko, hih :) No jätin sitte seisomaan kun ei millään suostunu istumaan. Ei pysyny seisten paikoillaan, vaan lähti hiipimään.

Ekalta radalta vitonen ja mistäs muustakaan kuin puomin alasmenosta. (argh x satamiljoonaa!!). Vedätin liikaa, en katsonu puomia, käskytin huonosti jne. Ei kestäny oma pää nyt yhtään. Muuten ok rata ja kulki lujaa.
Hyppäri oli ekan radan tavoin helppo. Yhestä hypystä meinasin vetää ohi, mutta Limppu paikkas sen hyvin. Ja putkijarrutukseen oon enemmän kuin tyytyväinen, se oli ihan super! Nolla ja aika riitti voittoon.
Vika rata oliki sitte selkeesti kaikista vaikein. Lähin asenteella, että kontaktit otetaan tai jos ei oteta niin korjataan ja lähetään pois. Puomi juostiin "tyhjään" ja luulen, että se oli yks syy miksi tuli nyt niin nätisti alas asti. Yks käännös valahti ja aan tuli ehkä pikkasen liiankin kovaa, otti kuitenkin kontaktin. Rataantutustumisen lopussa vaihdoin aan jälkeisen ohjauskuvion toiseksi ja sehän sitte kostautu. Tästä kielto. Loppu kuitenki hyvä ja jaakotus toimi hyvin.

Tosi ilonen oon nyt Limpun tekemisen meiningistä ja sekä mun että Linuksen asenteesta. Ne on nyt aikalailla kohillaan. Mutta ne kontaktit. Torstaina mä hoen ittelleni ennen rataa "keskitykontakteihinkeskitykontakteihin" ja kattokaakin kanssakisaajat ja seurakaverit, että muistan sen tehä! Saa siis tulla muistuttamaan, jos kontaktit näyttää taas joltain muulta kuin hyvin otetuilta. Ennen SM:miä kisataan vielä tostain lisäksi kolme starttia Ivalossa Limpun kanssa ja Limppu pääsee myös fyssarille vielä SM-viikolla.

Eilen käytiin pikasesti kentällä. Flipin kanssa tehtiin irtoomista suoralla, sylkkäreitä ja kontakteja. Muuten ok, mutta mä en ikinä muista, ettei sylkkärissä saa olla lelua kädessä, muuten tuijottaa vaan sitä ja menee ohi. Limpun kanssa pari aata ja muutama keinu. Aa oli ihan ok, aika samanlainen kuin kisoissa. Keinut oli tosi hyvät, vaikka tultiin vauhdilla. Puomia oisin halunnu ottaa, mutta se vaikutti niin märältä ja liukkaalta, että jätin suosiolla välistä.

Löysin Linuksesta muutaman kivan agikuvan netistä, kaikki kuvat Seppo Jounio.



sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ei enää kauaa..

..nimittäin kesälomaan! Ja SM:meihinki enää vajaa kuukausi, huisia!

Torstaina Flipin reeneissä tehtiin irtoamista "vinolla suoralla". Mä en osaa oikeen selittää sitä, mutta Gibson ilmeisesti kovasti sitä käyttää alkeisopetuksessa. Oli siis neljä hyppyä vinottain, joka toinen aina samaan suuntaan, mutta kaikki silti suorassa linjassa keskenään. Fliphän ei oikeen osaa irtoamista, joten oli just sopiva reeni sille. Tehtiin namikipon kanssa, mitä ei aluksi oikein hoksannu. Mutta kun tajus sen, niin johan alko hienosti irrota. Lopuks tehtiin puomin alastuloa, joka on kyllä tooosi epävarma vielä, meinaa välillä mennä hiippailuksi.

Lauantaina otettiin ekat pihatreenit tälle kesälle. Linus teki kahella hypyllä erilaisia juttuja, mm. välistävetoja, tiukkoja käännöksiä ja leijeröintiä. Fanny teki kanssa pikkasen pyöritystä rimat maassa ja nyt sillä oli tosi hyvä into päällä. Flip teki pari keinua, sekä pujottelua ja tässäpä pieni pujotteluvideo.



Tänään sitte kentällä reenaamassa. Olin suunnitellu radan, jossa oli pätkiä kaikkien kolmen SM-tuomarin radoista. Tehtiin eka koko rata, jossa 20 estettä. Muuten ok, mutta sylkkäripoispäinkäännös (onkohan tollasta ees :D) valu minne sattu. Tiesin ton jo etukäteen olevan meille tosi hankala. Oli siihen parempiaki vaihtoehtoja, mutta halusin silti reenata sen. En mä siitä mitään nättiä saanu, mutta lopulta toimi ihan ok:sti. Tehtiin sitte pätkissä kokeillen eri vaihtoehtoja eri kohtiin ja lopuks vielä koko rata. Oli tosi hyödylliset reenit Limpun kanssa, paljon ahaa-elämyksiä :D! Flip teki pyöritystä, rengasta ja putkileikkauksia, sekä kontaktia. Leikkaukset toimi joka kertaa, jes! Mutta renkaasta ei kyllä tajunnut mitään. No meni se oikeesta kohasta välillä ko heitin lelun edeltä, mutta muuten meni alta ja sivusta tai juoksi ohi. Fannyn kanssa pätkiä radasta. Laitoin nyt rimat vaihtelevasti. Ja nyt sori tätä hehkutuksen määrää, mutta se kulki valehtelematta paremmin kuin koko talven ja kevään aikana! Ponnisti hypyille hyvin ja juoksi Fannyksi tosi lujaa. Haukku jopa innosta ja karkas tohkeissaan puomille(tän lasken nyt tässätilanteessa vaan positiiviseksi asiaksi ;). SM-kisat edelleen harkinnassa, mutta aattelin ilmottaa helatorstaille pariin starttiin ja kattoa sitten kulkeeko vai ei. Mutta hyvä mieli jäi näistä reeneistä :)

tiistai 17. toukokuuta 2011

Gibsonin opissa


Viime viikon tiistaina tehtiin ryhmäreeneissä aika vauhtipätkiä ja Linus sai kunnon kisafiiliksen, minkä seurauksena loikkas puomin kontaktin KOLME kertaa(!) No, pääsinpähän kieltämään ja korjaamaan, parempi reeneissä kuin kisoissa, mutta jotakin niille on nyt tehtävä. Fanny meni yhen pätkän mihihypyillä, mutta ei kulkenu yhtään, joten jatketaan rimat maassa, jolloin kulkee hyvin. Kysymys kuuluukin nyt vaan, että ilmotanko sen SM:meihin. Tiien kuitenkin että kulkee nurmella paremmin ja innostuu isoista kisoista yleensä ihan kierroksille saakka. Parin viikon päästä on myös menossa fyssarille, joten voishan sen ilmottaa vasta sen jälkeen, jos on ihan ok. Mutta silti en oikeen tiie.



Torstaina Flipin eskariryhmän reenit. Tehtiin ekaa kertaa korkeeta rengasta. Ekan kerran meni hyvin, mutta sen jälkeen tarvittiin avustajaa, jotta meni oikeesta välistä. Pitäs varmaan käydä hallilla reenaamassa sitä "helpompaa" rengasta, missä ei oo kauheesti muita vaihtoehtoja kuin hypätä renkaan läpi. Lisäks tehtiin irtoamisreeniä, matalaa aata ja sylkkäreitä, no problems.



Lauantai oliki sitten koirien aktiivipäivä. Ensin kaverin kanssa käytiin kentällä reenaamassa, mulla oli mukana myös Severi. Fanny teki pientä hömpötystä, Severi radanpätkää, Linus vauhtirataa, jossa paljon niistosokkareita niin, että edessä puomi houkuttimena ja Flip irtoamista ja putkiin lähetystä eri kulmista.
Kentältä lähettiin sitte koko poppoo kohti Vaattunkiköngästä, joka on yks kivoimmista retkeilyalueista täällä. Siellä sitte vierähti muutama tunti, koirat juoksi innoissaan ja kävivät välillä myös kahlailemassa.
Sitte ajettiin vielä kaupungin laidalle joen rantaan, jossa Linus käväs uimassa ja muut kahlailemassa. Kun kaikki oli koko päivän riekkunu, niin johan oli hiljaista koko illan, hih :D



Eilen oltiin sitten Lee Gibsonin koulutuksessa Linuksen kanssa. Lee painotti erityisesti koiran hyppylinjoja, sitä että ohjaajan pitää luottaa koiraan, sekä sitä, että käännöksissä pitää tehdä paljon töitä. Oli tosi hyvät reenit ja sain uusia vinkkejä erityisesti käännöksiin, mikä se meijän suurin ongelma mimenomaan on. Hyvä hyvä, pitääpä muistaa reenata näitä!



Lopuksi vielä Flipin 8kk kuva!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Säikähdyksellä selvittiin

Jos alottas keskiviikon Limpun reeneistä, joista jäi vähän kaksjakoiset fiilikset. Linus kulki muuten tosi kivasti, mutta musta pujottelu tuntu jotenki hitaalta. Kontakteja ja varsinkin keinua pitää nyt ehottomasti reenata itsenäisemmäksi. Keinulla kestää ottaa sivuttaisetäisyyttä ihan hyvin, mutta vedättää ei paljoa kärsi, muuten hyppää liian aikasten pois. Sihinät taas toimi pitkästä aikaa hyvin :) Toisella radalla ei sitte pitkälle päästykään kun Limppu hyppäs takaakierrossa päin riman kannatinta (semmosta vanhaa, missä aika terävät kulmat) ja satutti ilmeisesti polvensa :( Ihan hetken linkutti, sitte käveli ok:sti, muttei kuitenkaan ojentanu kipeetä tassua normaalisti. Muuten näytti siis ihan normilta, mutta ravissa ei ojentanu kunnolla. Ärsytti tosi kovasti ja pelotti tietty myös :(
Jäähkälenkillä näytti jo normaalilta ja illalla vähän hieroin myös tärähdyksen saanutta kohtaa ja ilmeisesti se siis todella oli vain tärähdys, koska ei reagoinut hierontaan mitenkään erikoisesti. Seuraavana päivänä myös ihan normaali ja kesti hyvin vaikka Limppu mm. juoksi kallioilla jäniksen perässä. Huh ja huokaus. Selvittiin siis vaan säikähdyksellä! Niitä vanhoja siivekkeitä kohtaan tuli kyllä nyt kammo ja tästä lähtien tehäänki kyllä vaan niillä uusilla siivekkeillä.
Flip pääsi keskiviikkona vähän tekemään puomin alasmenoa ja pyöritystä siivekkeillä.

Perjantaina tein jotain mulle tosi erikoista, nimittäin lähin aamulla aikasin ennen koulua reenaamaan! Koulu tosin alko vasta 10.30, mutta jokatapauksessa lähettiin kentälle jo seittemän aikoihin. Koiratkin selkeesti ihmetteli, että mitä ihmettä me tehään tohon aikaa kentällä, mutta kyllä nekin sitte heräili siinä pikkuhiljaa. Rimat oli kaikilla vaan siivekkeiden jalkojen päällä, eli muutaman sentin korkeudella. Fannyhan on nyt tehny lähinnä rimat maassa muutenkin, kun vauhtia yritetään kesäksi hakea. Linuksen kanssa olin vähän varuillaan vielä sen keskiviikkosen jälkeen ja Flip teki ekaa kertaa niin että rimat pikkasen ylhäällä. Lisäks mua senverran väsytti, etten jaksanu rimanpidikkeitä varastosta hakea :D Fannyn kanssa ohjauskuvioita ja puomia, pääteemana kova vauhti ja hyvä fiilis. Ja onnistuttiin siinä, Fanny meni tosi hyvin!! Limpun kanssa samat jutut, muuten meni hyvin, mutta pitää muistaa ettei ennakoi liian aikasin käännöksiä hypyillä, tulee yllättävän herkästi ohi. Flip teki pakkovalssia ja ekaa kertaa niistosokkaria. Niistosokkarit oli ihan superit, tajus heti jutun idean! Pakkovalsseissa jäi vaan mua tuijottamaan eikä irronnu hypylle. Lopuksi vauhtisuoraa.


Flipin kanssa päästiin eskariagiryhmään ja tänään oli vuorossa ekat reenit. Kaikki muut ryhmässä olevat on jo yli 1-vuotiaita ja malkein kaikki tekevät jo esim. kokonaista puomia ja aata. No eipä se haittaa, pääasia kuitenkin että päästään ryhmässä reenaamaan, jotta tottuu reenaamaan muiden koirien häiriön alla. Tehtiin puomin alasmenoa ja matalaa aata. Molemmat ihan ok. Lopuksi kolmella hypyllä vähän pyöritystä rimat maassa.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappumeiningit

Keskiviikon reenit jäi tälläviikolla meiltä väliin mun tulehtuneiden niskalihasten takia. Lääkäri määräs vahvat lääkkeet, mutta vaan pari päivää lepoa, joten uskaltauduin lauantaina jo reenaamaan. Mukaan haettiin jälleen myös Severi.

Tehtiin Limpun kanssa alkua tällaisesta, yhden Europan Open tuomarin, tsekkiläisen Rolf Graberin radasta:

Tehtiin numerot 1-8 ja jatkettiin siitä sitte sovelletusti. Oikeestaan se mitä halusin tuosta varsinaisesti reenata oli kepeille meno. Tehtiin monella tavalla, leijeröinnillä, takaaleikkauksella, avokulmalla ja tökkäyksellä. Kaikki ne toimi, mutta jos jäin liian kauas taakse kepeillä niin ei kestänyt sitä, vaan tuli tokavikasta välistä pois. Tähän siis lisää reeniä.

Fanny pääsi tekemään vain lopuksi pikkasen putki-hyppy-pyöritystä ilman rimoja, sillä se söi kaikki reeninakit ennen reenejä..
Severin kanssa helpohkoa rataa. Tarttis selkeesti tehä hyppytekniikkareeniä Seven kanssa, sillä se välillä ponnisti ihan mistä sattuu ja rimat lenteli. Muuten kulki kyllä kivasti.
Flipin kanssa erilaisia ohjausjuttuja, se on kyllä niin huippu kun tekee täysiä ja on niin innoissaan :) Tässä kooste Flipin reeneistä:



Muuten ollaanki sitte vaan lenkkeilty ja Flipin kanssa ollaan jonkinverran otettu keppireeniä pihalla kun saatiin tälläviikolla myös verkot laitettua keppeihin. Niiden tehoreenausta siis tiedossa.