maanantai 26. syyskuuta 2011

Kiirettä pitää

Pikapäivitys nyt vaan, kun koulukirjat tossa vieressä odottelee lukijaansa. Pe klo 15saa onneksi huokasta helpotuksesta ja elämä on sitte taas jotain muutaki kuin stressiä kirjotuksista ja lukemisesta. Mutta muutama päivä vielä..

Viime viikolla reenattiin kahesti.
Tiistaina Limpun reeneissä 19 esteen rata, ei mikään vaikee, mutta pari kohtaa jotka vähän mietitytti. Saatiin heti nollana läpi ja maajoukkueleirin kaaaarrattaa-meiningistä ei ollu tietoakaan. Jes! Tein vielä muutaman puomin niin, että heitin lelun puomin eteen, kun Linus oli juoksemassa puomia. Pysähty joka kerta, mutta jätti kontaktille vaan toisen takatassun :D Loppuun vielä vähän lisää käännöstreeniä, hyvin meni. Flip pääsi jotakin pientä kanssa tekemään.

Lauantaina hain Severin mukaan ja lähin kaikkien neljän kanssa treenaamaan. Teemana oli poispäinkääntö, aan jälkeinen elämä ja käännökset. Keskityin lähinnä Linuksen kanssa reenaamaan, mutta muutkin pääsi siinä sivussa tekemään. Linus ei periaatteessa osaa poispäinkääntöjä, mutta kun sen ottaa tarpeeksi tiukasti haltuun, niin kyllä se ne tekee. Oli vaan pakko niitäkin nyt koittaa, jos tulee MM:missä sellanen kohta, että aan jälkeen pitäs keritä jonnekin takaakiertoon. Mä kun joudun jäämään sen aan kontaktin varmistamaan. Aat oli nyt tosi hyviä ja samoin käännökset. Pitää vaan muistaa vekata ja suhista tarpeeksi :)
Flip kävi ihan kierroksilla. Juoksi puomin ihan super lujaa ja muutenki tuntu että olin jäljessä ja myöhässä kokoajan. Se lukee rataa jo aikasta hyvin, joten pitäs vaan luottaa enemmän siihen. Ja käännökset on sillä jotain ihan superia! Sillon kun oon ajoissa kääntämässä :D Kaukaa se ei vielä oikeen käänny. Tein myös aata ja huhhuh kun se menee sen lujaa ja ihan ilman järkeä. Täytynee vielä vähän rajottaa ja ottaa hihnassa sitä, meinaan lensi sieltä sen näkösesti kerran yli.
Fanny ja Severi teki jotain pientä.

Tällä viikolla Linuksella tiedossa epikset, mutta muuten saa levätä treeneistä ja perjantaina pääsee vielä hierojalle. Sitte oliski enää yhet reenit ja eikun matkaan!
Niin ja Flip sai tänään rokotukset ja samalla kävästiin pitkästäaikaa vähän kaupungilla sen kanssa kävelemässä.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Joka päivä reenipäivä

Tai ainakin melkein. Mutta ihan ensin, Flip Flipsukka täytti perjantaina jo kokonaisen vuoden! Onnea vielä rakas pieni hulivili ja onnittelut vielä myös kaikille sisaruksille, Sirille, Hunnille ja Dinalle! Tässä pieni 1v-video Flipperistä :)



Ja sitten niihin reeneihin. Maanantaina Flip reenasi lähinnä noita videolla näkyviä pätkiä. Linus teki vaan muutaman puomin ja pöydän.
Tiistaina Limpun reeneissä, jossa oli pari ratapätkää, joissa molemmissa kohtia MM-tuomareiden radoista. Kepit meni tosi hyvin itsenäisesti, vaikka leijeröin puominkin. Muutenkin tais mennä ihan kivasti. Ke oli ainoa päivä kun ei taidettu tehdä yhtään mitään treeniä.

Torstaina Flipin reeneissä muutamaa pätkää, jossa pientä pyöritystä. Pitäs alkaa oikeesti tehä hyppytekniikkaa, ei nimittäin käänny ollenkaan niin hyvin rimojen kanssa, kuin mitä niitä ilman.

Perjantaina lähettiin aamusta aikasin junalla Linuksen kanssa kohti Turkua ja maajoukkueleiriä. Perjantaina oli ohjelmassa pienet treenit kartanolla, jossa olimme myös yötä. Lähinnä vahvistettiin pöytää, eipä siinä mitään ongelmia ollu. Lauantaina parin tunnin reenit, jossa koosterata Graberin radoista. Kääntyminen tuotti yllättävän paljon vaikeuksia. Niistoilla sain parhaiten kääntymään, mutta nekään ei aina toiminu. Kontaktit oli ihan ok, kerran otin puomin uudestaan. Lisäks kellotettiin paria paikkaa ja kokeiltiin eri vaihtoehtoja.
Sunnuntaina meillä oli jo kaheltatoista lähtö junaan, joten tein aamulla vain pienet treenit, jotka meni muuten ok, mutta okserilta kääntyminen tuotti mulle vähän rytmitys vaikeuksia. Treenien jälkeen kävin kunnon jäähkälenkin ja sitte Linus pääsi vielä hierontaan. Vasen puoli oli vähän jäykempi ja muuten oli muutama vähäsen kiree paikka, mutta aika hyvässä kunnossa se oli kuitenkin. Ainaki paljon paremmassa, kuin PM-kisoissa. Niin ja tehtiinhän me paljon muutakin leirillä kun vain reenattiin, mutta eipä niistä nyt ehkä enempää. Paitsi että lihakset on kyllä PIKKASEN jumissa nyt ;)

Tänään on ollu aika väsypäivä, leiri oli kuitenki fyysisesti tosi rankka ja tulihan sitä matkustettuaki reilut 20h kolmen päivän aikana. Mutta oli kyllä tosi hieno leiri ja kiva oli tutustua maajoukkuekavereihin paremmin. Eipä oo enää kuin pari viikkoa ja sitte mennään ;)
Nyt on tarkka treenisuunnitelma ja aikataulu tehty, eipä tässä näyttäisi enää kovin montaa treeniä olevan :)

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hus pois paniikit päästäni!

Ensinnäkin kovasti kiitoksia kaikille tsempityksestä tuon kontakijutun kanssa! Maanantai pidettiin kisojen jälkeen taukoa ja mietintäaikaa ja tiistaina suunnattiin reenaamaan. Reeneissä oli ihan mukava jonkun ruotsalaistuomarin rata, jossa pääsi mm. leijeröimään keinun. Reenit myös videoitiin ja arvioitiin sitten heti suorituksen jälkeen. A oli joka kerta hyvä! Puomia miettiessäni ja muutamien agikavereiden kanssa juteltuani tulin siihen tulokseen, että vahvistetaan nyt sitä pysäytyskontaktia. Linushan osaa sen periaatteessa, mutta ite oon siinä lipsunu, enkä oo sitä siltä nyt vähäänaikaa vaatinu. Mutta koska vaikuttaa siltä, ettei se tarkalleen tiedä, mitä siltä vaaditaan ja sen seurauksena joko hyppää tai ei, miten millonkin, niin päädyin tähän ratkasuun. Ja se näyttää ainakin nyt toimivan ihan kivasti. Joten paniikki on vähän helpottanu, kun ainakin on selvät sävelet reeneihin näiden muutaman vikan viikon aikana ennen MM:miä :)

Torstaina oli sekä vetotreenit, että Flipin reenit. Flipin reeneissä tehtiin muutamaa vauhtipätkää, jossa myös puomi. Puomista tuli muutamaan kertaan ohi, samoin yhestä hypystä juoksi ohi ja lähti mun liikkeen perään. Se on kyllä vaan niiiiin herkkä mun ohjaukselle. Tein ratapätkässä myös yhen niistosokkarin, se toimi kyllä hyvin! Lisäks tehtiin keinua erikseen. Linuksen kanssa otin lopuks muutaman puomin, ei ongelmia.

Lauantaina lähin flunssasesta olosta huolimatta treenaamaan. Tehtiin samanlaista pientä pyöritystä sekä Linuksen, että Flipin kanssa. Linus tuli kerran puomilta ilman lupaa, muuten hyvin. Yhtä käännöstä en saanu nätiks oikein mitenkään, tuo näkyy paristi videollakin. Flipin puomiin pitäs saada lisää vauhtia, mutta toki se varmaan tässä ajan myötä ja varmuuden lisäännyttyä tulee. Tein myös ekaa kertaa pari aata hihnassa. Flip on kyllä niin hauska, kun kääntyy hypyiltä niin pienesti kuin ikinä pystyy. Näkee oikein kuinka yrittää tosi kovasti ja aina täysillä :)
Tässä pientä koostetta eilisistä reeneistä:



Flipin kanssa tänään pikkureenit pihalla. Erilaisia putkikulmia ja keppejä. Kepit vaatii vielä hiiirveesti töitä, mutta vaikeetki putkikulmat alkaa jo sujua :)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Huono kenraali tietää..

..tässä tapauksessa en tiedä mitä. Mutta alotetaan viikon treeneistä.

Torstaina Flipin kanssa ekoissa kunnon reeneissä pariin viikkoon. Ja oli muuten hyvät reenit, vaikka Flip kävikin ihan ylikierroksilla. Se on kyllä ihan mahottoman herkkä mun ohjaukselle, mutta kunhan varmuutta tulee lisää, niin aika hyvä tästä tulee :) Rengas onnistu sekä lähettämällä, että vastaanottamalla ja pussissa ei ollu mitään ongelmia, vaikka ei olla sitä aikoihin tehty. Lisäks tein kuutta keppiä, ekan kerran muilla kuin oman pihan kepeillä. Eihän ne vielä ole todellakaan varmat, ei lähellekään, mutta idean Flip alkaa selkeesti tajuta ja saatiin me onnistuneitaki suorituksia useampi.

Tuota pöytäongelmaa muutaman päivän mietittyäni päädyin nyt tekemään pöytää vain lähettämällä ja juoksemalla ite vierellä. Turha tässä on nyt tuota ohijuoksua alkaa reenaamaan, ihan turhaa paniikkia näin reilu kuukausi (oikeesti, niin vähän!!) ennen MM:miä. Mä kun tuppaan muutenkin panikoimaan kaikesta muusta jo ihan tarpeeksi ;)
Tiistain reeneissä olikin pöytä (kiitos Ulla!) ja se meni ilman mitään ongelmia. Yks ansaestekohta tuotti taas päänvaivaa. Linus lukitsi renkaan ja siinä ei auttanu kyllä kskytys eikä oma liikkuminenkaan. Mutta tollasissa kohin avainsana taitaa olla Linus-käsky, sen sijaan että kailotan jotain tässänäin käskyä, siihen ei nimittäin Linus kyllä reagoi mitenkään.

Ja sitte otsikkoon. Viikonloppuna kisattiin siis neljä starttia Limpun kanssa, tuomareina Ritva Herrala ja Eeva-Liisa Pohjanen. Eka agirata oli aikalailla juoksurata. Alun tiesin olevan meille vaikean ja siihenhän se sitte kosahti, yks hyppy otettiin liikaa. Vedin kuitenki kisanomaisesti loppuun, jotta saan kontaktit tehtyä ja ne oliki tosi hyvät aata lukuunottamatta.
Toka rata myöskin agirata, mutta ei enää niin suoraviivanen, vaan joutu ottaa vauhin aika monessa kohtaa pois. Meille tällaset radat on vaikeita, mutta hyvin sain itteni tsempattua ja tehtiin hyvä nolla, joka riitti voittoon :)

Sunnuntain eka rata oliki sitte täys katastrofi. Tai oikeestaan yli puoleenväliin kulki hyvin, kunnes tuli aa.. ja aivan järkyttävän törkeä loikka mun selän takaa. Koska mun tarkotus oli reenata puomia, niin jatkoin loppuun, vaikka olis kyllä oikeesti pitäny tehä se aa uudestaan. No, sitte se puomi ja taas se hyppäs. Tässävaiheessa mulla kilahti senverran, etten tajunnu ees ottaa puomia uudestaan vaan painelin vaan radalta pois. Vika agirata ennen MM:miä ja kontaktit ei toimi.
Vikalle radalle, joka tosin oli hyppäri, jouduin tsemppaamaan itteäni aika kovasti, että ylipäätänsä oli järkevää lähteä kisaamaan. Halusin kuitenkin mennä radan, jotta saatais vähän parempi fiilis näistä "kenraalikisoista". Vähän tais olla Linuksella väsy tai jotain, mutta nolla tehtiin ja sij. 2.

Mä lähin tavottelemaan näistä kisoista tuplanollaa ja sellasta fiilistä, että mä oikeasti luotan koiraan. Kumpikaan ei toteutunu. Tai no, luotto Linukseen on tosi kovaa kaikkialla muualla paitsi aalla ja puomilla. Mutta eipä se paljoa mitään auta. Kuukausi aikaa ja mä oon pilannu meidän kontaktit. Tosi kiva. Ei kait se auta muu kuin reenata, vaikka en tiie auttaako sekään mitään. Yhet epikset vielä käydään ja lisäks maajoukkueleiri, mutta virallisia kisoja ei täälläpäin ole ja reissaamista tulee muutenkin ihan tarpeeksi, joten eipä auta.