sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Asennetta kehiin



Treenimotivaatio Flipin kanssa on tällähetkellä ihan huipussaan! Musta välillä tuntuu, että tää treenitahti on ehkä vähän liianki kova, mutta nyt vaan on jotenki hirmu kiva fiilis treenata. Ja kiva nähdä, kuinka edistymistä tapahtuu :)

Tiistaina käytiin tekemässä kontakteja ja keppejä. Kontakteille lähetyksiä jyrkistä kulmista ja lisäks puomi-putkierottelua. Erottelu oli aluks vaikee, mutta aika nopeesti Flip hoksas idean. Pitää useemmin muistutella tuota erottelua, niin eiköhän se siitä ala sujua :)
Keppitreenit meni ihan superisti! Lähettelin aika kaukaa eri kulmista ja kokeilin myös kolmesti takanaleikkausta. Ja meni joka kerta oikein! Ihan mieletön edistyminen on kyllä tapahtunu kepeissä tässä 2 viimisen kuukauden aikana. Hieno Flipsukka! :)



Limpun turvotus kuonossa laski sitten muutamassa päivässä, mutta mulla ei kyllä edelleenkään oo mitään käsitystä, mistä se mahto johtua. Selkää oon nyt hieronu ja venyttäny ja lisäks Limpulla on ollu kaikilla, myös lyhyillä lenkeillä Back On Tracki päällä. Luulen, että jumitus johtu näistä pakkasista ja jotenki en ollu tajunnu pitää pienemmillä pakkasilla takkia Linuksella päällä. Mietin, että oisinko jättäny sen vielä torstaina lepäämään, mutta kun olin jokatapauksessa menossa Flipin treeneihin, niin otin Linuksenki sitte matkaan.



Flipin treeneissä kerettiin tehä tosi paljon, sillä meitä ei ollu kuin kaks treenaajaa. Tehtiin eka pari lyhyttä pätkää, jossa vahvistettiin puomia ja aata ja sitte loppuaika tehtiin rataa. Tai no aikalailla pätkissä mentiin, kun jouduttiin vähän joka kohtaa hinkkaamaan. Muurin takaakierto oli tosi vaikee. Läheltä lähti kyllä taakse, mutta räsäytti palikat alas. Toistoilla saatiin tää menemään, mutta kovin kaukaa ei lähteny edelleenkään taakse. Viskileikkaus-takaakierto kohta oli vaikee myös. Mutta lopulta tääkin toimi. Meillä on kyllä ihan hirmusesti treenattavaa ja tuntuu, että joka treenikerralla tulee ainaki pari treenattavaa juttua lisää.



Sitten Linus. Aattelin kokeilla ja pyysin muita sanomaan heti, jos näyttää hyppäävän huonosti. Eikä ollu hypäämisessä mitään ongelmaa, mutta tehtiin kuitenki varmuudenvuoks minihypyillä. Tehtiin kolmea eri rataa sillain, ettei oikeestaan jääty mitään hinkkaamaan, mentiin vaan. Mulle on yllättävän vaikeeta saada tällähetkellä hyvä asenne Linuksen kanssa tekemiseen. Ja varsinkin sen jälkeen, kun on eka menny Flipin kanssa. Nuo vaan on niin erilaiset. Mutta joo, tokalla pätkällä oli jo asennekin kohdallaan ja sen huomas koirastakin. Linus oikeen tärisi lähdössä ja oli ihan täpinöissään. Muuten meni aika kivasti, mutta juoksu A ei vielä kestä vedätystä. On tosi hyvä, jos jättäydyn eka vähän taakse ja juoksen sitten ohi, mutta jos juoksen suoraan vaan eteen, niin loikkaa aika korkeelta. Pitänee vahvistaa tätä lelun kanssa.



Severi oli meillä muutaman päivän hoidossa ja pojilla oli oikeen kivaa. Juoksuttivat toisiaan ja painelivat lumihangessa yhdessä, hauskaa :) Tänään käytiin vielä hallilla ja mulla olis videokin, mutta en saa sitä nyt ladattua. Täytyy yrittää myöhemmin.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ratatreeniä ja outoja pikkuvaivoja

Alkuviikko meni levätessä, kun maanantaina mulle iski flunssa. Naksuteltu ollaan aika paljon temppuja, niin uusia kuin vanhojakin. Lisäks oon naksutellu Flipille kotona alastulon oikeaa paikkaa ja vahvistanu sitä erityisesti niin, että jään ite taakse. Menee hyvin loppuun, mutta alkaa helposti kurkkia muhun päin ja kääntyy ympäri. Hihnan kanssa ja etupalkalla on alkanu nyt aika hyvin toimia.

Torstaina oltiin epiksissä. Flip meni kaikki kolme rataa ja kokonaisuutena meni aika kivasti. Asenne oli tosi hyvä ja Flip meni täysiä. Lähdössä meinaa kuitenki nousta ja puomilla tulee helposti vinoon alastulolla. Kepit tökki myös, mutta se nyt ei ollu mikään uus juttu. Sitten Linus. Menin kolmen hypyn taakse vastaanottamaan ja katoin jo siinä, että hyppää jotenki hassusti. Puomilta luisu vähän yli, palautin, palkkasin ja lopetin siihen. Liekö sitten tää kylmä ilma vai mikä saanu selän jumiin, höh :(

Perjantaina kattelin, että Linus näyttää jotenki hassulta, mutta vasta lauantaina tajusin, että toinen puoli kuonosta oli turvonnu. Jos olis ollu kesä, olisin kiikuttanu Linuksen lääkäriin samantien, turvotus nimittäin näytti just siltä, kuin joku öttiäinen olis pistäny tai käärme purru :( Mutta nyt ei ollu kyllä harmaintakaan hajua mikä se ois voinu olla. Tuskin mikään allerginen reaktio, tai ei ainakaan koirat oo mitään uutta nyt syöny. Mieleen tuli myös, josko riehuessa jonkun toisen hammas olis osunu siihen, mutta mitään jälkeäkään ei näkyny. No, nyt on turvotus jo vähän laskenu, vaikka vieläkään kuono ei oo ihan normaali. Kumma juttu.

Pyrin yleensä tekemään vaan yhen ratatreenin viikossa ja sen lisäks sitte pieni(ä) treenejä. Mutta koska nyt tuntuu, että Flipin kanssa tarvitaan nimenomaan ratatreeniä, treenattiin rataa tänäänkin. Tehtiin 22 esteen pätkää, jossa mm. pöytä, pari hyppyä tyhjään ja paljon valsseja. Ensin tehtiin koko homma. Muutamassa paikassa tössäs ja Flip jopa karkas kepeille, oho! Pöytä vaatii treeniä, tosin eipä me sitä oikeen koskaan olla tehtykään. Tehtiin sitte pätkissä ja lopuks vielä koko rata nollalla, jes! Super fiilis jäi :) Erikseen vielä pari keinua ja puomia.

Löysin netistä muutaman uuden kuvan Linuksesta radalla, hauskoja ilmeitä :)



sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Viikon treenit videoituna

Tällä viikolla treenattiin kahesti hallilla. Torstaina oli molempien poikien ryhmätreenit ja tänään käytiin tekemässä irtoamista, keppejä ja hyppypyöritystä. Myös Fanny pääsi tekemään pikkasen ja voi kun sillä oli hauskaa! Laitoin rimat ihan matalalle, mutta Fanny halus kuitenkin hypätä korkeelta :D Tässäpä videokoosteet viikon treeneistä:





Tää nyt oli tämmönen pikapäivitys, tosin eipä me mitään kummempaa olla tällä viikolla tehtykään. Palaillaanpa taas ens viikolla, mukavaa viikkoa kaikille!

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Arki alkaa

Vime ja tälläviikolla ollaan treenattu aika ahkerasti molempien poikien kanssa, mutta en nyt jaksa erikseen kaikista treeneistä kirjotella. Flip on tehny hyppytekniikkaa, keinua, paljon keppitreeniä ja tekniikasta lähinnä niistosokkaria ja leijeröintiä. Limppu taas juoksu aata, hyppytekniikkaa, sekä keppikulmia ja varsinkin jyrkkiä takanaleikkauksia kepeillä. Juoksu aa näyttää jo aika hyvältä. Vauhtia sais tulla lisää, mutta aika hyvin rytmittää jo alastuloa.

Loppiaisena lähettiin käymään Oulussa ja samalla kävästiin siellä myös epiksissä. Mölliradalla sai tykittää ihan kunnolla, mutta lopussa oli monta vaihtoehtoa, enkä oikein osannu rataantutustumisessa päättää, mikä olis Flipille paras. Koko episten päätarkotuksena oli testata, kuinka Flip toimii kisatilanteessa muualla kuin omassa tutussa hallissa. Vuoroa odotellessa se kävi pikkasen kierroksilla muiden koirien haukkuessa, mutta radalla keskitty vaan tekemiseen. Radalla oli yllättävän kiinni mussa ja videolta näkyy, kuinka pomppivaa toi meno on ja kuinka Flip vilasee vähän joka välissä mua. Voikohan toi johtua sitten tosta uudesta paikasta, jos oli kuitenkin vähän epävarmana? Ei nimittäin oikeestaan tee tota treeneissä. Lopussa tuli pikkasen kiire, kun jäin kattomaan kun Flip tykitti tosi kauas tolta vikalta putkelta. Hyvin korjas kuitenkin, eikä juossu hypyn ohi. Mutta saa nauraa, toi loppu on aika hirvee :D



Kisaavien rata tuntu Flipin kanssa aika kaoottiselta, mutta ei siinä oikeestaan ollu kuin kolme töktöks kohtaa. Ja se on tommosella ei hirmu helpolla radalla meille aika vähän. Ja toi keppikulma on just meille se kaikista vaikein. Että kovalla vauhdilla tullaan ja lähetän kepeille. Treeniä treeniä, ei kait siinä muu auta. Keinu oli positiivinen yllätys!

Linuksen radasta nyt ei paljoa kerrottavaa jääny. 2,5 kuukautta on edellisistä kisoista ja se kyllä näkyi. Taidettiin ainaki neljästi hyllyttää, haha :D A toimi, tosin se taiski sitten olla ainoa hyvä juttu koko radassa. No, ratatreeniä pitäs saada tehtyä ja katotaan sitte, jos helmikuussa pääsis jonkun startin virallisiin ottamaan.

Huomenna alkaa taas arki. Toisaalta tää lomailu on ollu tosi rentouttavaa, mut toisaalta ehkä ihan kiva taas saada kunnon viikkorytmi. Kohta kyllä alkaa hirmunen lukeminen kirjotuksiin, mutta en silti aatellu treeneistä, enkä hirveesti kisoistakaan tinkiä ;)