sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Treenikunnossa taas

Pienen tauon jälkeen päästiin tällä viikolla taas treenaamaan. Molemmille pojille parit treenit ja Flipille lisäksi epikset.

Tiistaina tehtiin kolmella vierekkäisellä hypyllä välistävetoja ja myös muutama päällejuoksu, keppikulmia ja keinua. Linuksen oli hirmu vaikea tajuta, että jos ensin ollaan hinkattu välistövetoja, niin yhtäkkiä pitäski kiertää takaa ja tehä muutama päällejuoksu. Muuten ok. Flipillä päällejuoksut hyviä, välistävedot tehotreeniin. Meni kyllä joka kerta oikein, mutta joka välissä kysyy ja kysyy. Keinu alko näyttää jo aika hyvältä, kun vedin kädellä ihan päähän asti, mutta tuli lopussa jo pari kertaa ylikin. Kepit hyvät.

Torstaina Flipin ryhmätreeneissä neljää erilaista pikkupätkää. Oli mm. puomin leijeröintiä ja jyrkkää kulmaa puomille. Jälkimmäinen oli vaikea, varsinkin kun alla oli vielä putki houkuttimena. Lähettämällä haki puomille eikä kattonutkaan putkea, mutta tuli niin jyrkästä kulmasta, että lensi puomilta alas. Jos yritin pyöristää lähestymislinjaa, haki putken. Vaikeeta.
Linuksen ryhmässä kolmea erilaista rataa. Taidettiin tehä kaikki nollalla joka kerta, mutta liikkuminen oli vähän tahmeeta. Eka rata tosi tahmea ja loput paremmin, muttei ihan normaalisti kuitenkaan. Hmm, mikähän siinä. Ei oikein vaikuta olevan jumissakaan, mutta pitäs kyllä silti varailla hieronta-ajat tässä kohtapuolin molemmille pojille.

Perjantaina epiksissä Flipin kanssa. Mentiin ykkösten ja 2-3-luokkalaisten rata. Molemmat meille aika vaikeita ja varsinki kepit seinään päin oli tosi hankalat. Tein kisojen jälkeen kepit vielä muutaman kerran ilman ongelmia. Kontakteista oli puomi ja A, molemmat tosi hyvät, eikä tainnu pahemmin niitä takatassujakaan nyt heitellä ilmaan. Hyvä hyvä!

Viikonloppuna ollaan ulkoiltu extra paljon, ja muuten vaan otettu ihan rennosti. Ens viikolla luvassa mm. kokoustelua ja treeniä. Ja Flip täytyis ilmottaa ekoihin kisoihin, iik!

Ja tässä vielä tältä illalla lyhyt kotikontaktitreenivideo. Oikea kontaktinpalanen taitaa olla jossain lumen alla pihalla tai ainakaan en löytäny sitä mistään, joten tyyny sai toimittaa puomin virkaa :)

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Lähes treenitön viikko


Ystävänpäivätervehdys tänne blogiinkin, näin "pikkasen" myöhässä :)

Tiistai ja keskiviikko meni melkein just niikuin olin suunnitellukin. Luin ja lenkkeilin.
Torstaina ihmettelin, kun mulle aamupäivällä tuli tosi huono olo ja seuraavaks jalat alko tuntua ihan veteliltä. Aattelin eka että johtuu siitä, kun unohin kunnolla venytellä keskiviikon juoksulenkin jälkeen. Olin jo treeneihin melkeen lähössä, mutta mittasin lämmön varmuuden vuoksi. Ja kuumettahan mulla oli :( No, olo tuntu kyllä niin heikolta muutenkin, että vaikkei kuumetta oliskaan ollu, ei olis ollu kovin järkevää lähteä treenaamaan. Kuume käväs korkeella, mutta laski melkeen yhtä nopeesti kuin tulikin. Mutta aika heikko olo on vieläkin. Vanhemmille iso kiitos, kun ovat hoitaneet koirien pitkät lenkit!
Tänään aloin kyllästyä tähän treenaamattomuuteen ja tein pikkutreenit pihalla kaikkien kanssa. Fannylle lähinnä temppuja ja pojat teki seuraamista, tolpan kiertoa ja vähän temppuja.

Viikonloppuna tuli näperreltyä koirille myös tällasia:



Pojille tulikin tässä ihan huomaamatta pieni treenitauko, mutta eipä kait se pahastakaan ole. Tekis mieli mennä jo huomenna tai ti hallille, mutta pitää kattoa vähän voinnin mukaan. Torstaina olis ainakin treenit ja pe mahollisesti Flipin kanssa epiksiin. Niin ja se lukeminen, sitäpä pääasiassa koko ensi viikko..

maanantai 13. helmikuuta 2012

Lukumotivaatio, voisitko tulla käymään täällä?

Tiistaina käytiin tekemässä rataa, jossa vähän tekniikkaa ja irtoamista.
Kellotin videolta aikoja ja kappas, Flip oli 2-2.5s Linusta nopeempi pelkästään noilla 11 ekalla esteellä. Oho! Siis kyllähän Flipin kanssa tuntuu meno paljon nopeemmalta, mutta oon aatellu että hektisyys johtuu lähinnä siitä, kun joudun ite saattamaan sitä vähän joka paikkaan. Mutta kyllä se nähöjään suht kovaa oikeesti pinkoo eteenpäinkin. Toi mun liikkuminen on kyllä oikeesti aika kauheen näköstä, näyttää kun en juoksis ollenkaan. Ja kädetkin huitoo ties missä. Mutta laitanpa nyt videon kuitenki:



Torstaina Flipin treeneissä pätkää, jossa kellotettiin eri ohjauskuvioita. Tosi jännä juttu oli se, että siivekkeen ympäripyöritys oli hitaampi, kuin backlap. Tosin niin se tais olla kaikilla muillakin, mitä kyllä siinä sitten yhessä ihmeteltiin. Backlap taas oli ihan pikkasen hitaampi kuin pakkovalssi-jaakotus, jota pitää kyllä treenata vielä paremmaksi. Putket veti yllättävän paljon, tosin jossainvaiheessa Flip kävi jo niin kuumana, että juoksi vaan eessä olevaan putkeen, eikä vilkassukaan mua. Päivän parhaat jutut oli päällejuoksu ja kepit. Päällejuoksu joka kerta super. Kepeille piti lähettää tosi ahtaasta välistä ja Flip oli monesti menossa väärältä puolelta sisään, mutta just viimehetkellä korjas oikeelle puolelle. Olipa hyvän mielen treenit!

Limpun treeneissä keskityttiin kontakteihin. Puomia sai taas muistutella, A ja keinu hyviä.

Eilen aamulla aikasin lähettiin ajelemaan Ouluun. Kisojen varsinainen tavote oli saada hyvä asenne kaikille radoille ja tehä onnistuneet A:n juoksukontaktit. No, jälkimmäinen onnistui, eka ei niinkään.
Eka rata tosi tahmea. Ei liikkunut ja lisäks huitasin korkealla kädellä Linuksen puomille, joka oli jossain ties missä kaukana. Hyl tuloksena siis.
Toiselle radalle mennessä olin melkeen kiukkunen, kun eka rata oli niin surkea. Ja nyt oltiinki oikeesti taas samalla radalla ja tehtiin yhessä töitä. 0 ja sij.2.
Vikalle radalle vaihtu tuomari, enkä tykänny rataprofiilista yhtään. Eikä vissiin Linuskaan tai mistä lie johtu kun ei oikein taaskaan liikkunut. Tehtiin semmonen pikku sievä nolla yliajalla.
Oon toki tyytyväinen, että kontaktit, etenkin A toimi ja se keskimmäinen rata oli oikeesti hyvä. Mutta muuten alkaa vähän tympiä jo tuo liikkumisongelma. Hmm, pitää miettiä. Taas.

Perjantaina alko kirjotukset ja tänään oli enkun kuuntelu. Tästäpä alkaa sitten se "niin odotettu" lukuloma.. Tällä hetkellä tuntuu, että oon tehny ihan hullun suunnitelman, ja pää varmasti räjähtää heti huomenna. Seuraavalle neljälle viikolle on tehty nimittäin suunnitelma, joka ei pidä sisällään pahemmin mitään muuta kuin lukemista, lenkkeilyä ja treeniä. Tai no, viikonloput aion ottaa rennommin. Lenkit ja treenit vie onneks ajatukset pois lukemisesta, mutta voi olla, että jossainvaiheessa on vielä pakko keventää tota lukemistahtia, sitä kun suunnitelmissa ois nyt sellaiset n. 10h/arkipäivä.. Kuulostaa ihan hirveeltä ja tiien jo nyt että tuun olemaan niiiin poikki sitten, kun kirjotukset on ohi. Tän päivän oon vielä itelleni luvannu ottaa rennosti, mutta huomisesta alkaen herätyskello soi klo 6 lenkille ja sitten lukemaan. Saas nähä kuinka käy.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pakkasta piisaa

Koko viikko ollaan menty 25-33 asteen pakkasessa. Sinänsä ihan kiva, että on kunnon talvi, mutta vähän liian kova toi pakkanen kyllä on. Koirista Fanny on se, joka jäätyy samantien pienelläkin lenkillä. Pojat alkaa nostella aika herkästi tassuja, mutta lenkkeilevät silti ihan mielellään pidempäänkin. Oonki nyt yrittäny pitää aamu- ja iltalenkit lyhyempinä, että Fannykin pärjää mukana ja päivisin ollaan sitte käyty poikien kanssa metsässä, että pääsevät kunnolla riehumaan. Taitaa toi pakkanen väsyttää noita koiriakin, kun ihmeen rauhallisina ovat pysyneet sisällä, vaikka lenkit on jääny normaaleja lyhyemmiksi.



Tällä viikolla treenattiin vain kerran, torstain ryhmätreeneissä. Flipin treeneissä keskityttiin kontakteihin ja keppilähetyksiin, just hyvä treeni siis meille. Keppikulmia hakee tosi hyvin, jes! Mutta A ja puomi laittoivat miettimään. Tulee ihan täysiä alas ja tietää tarkalleen pysähtyä kontaktille, etutassut maahan. MUTTA. Kun se juoksee sinne niin lujaa, niin esim. torstaina heitti joka ikinen kerta takatassut ilmaan ja sitte takasin kontaktille. Siis en tiie tajusko tosta selityksestä nyt mitään, mutta mietityttää, että loppujen lopuks toi ei voi olla kovin hyväksi esim. selälle. Virhettä siinä ei siis tuu, mutta kroppa joutuu aika koville varsinkin kun tosiaan se tapahtuu lähes joka kerta. Tai no jos oon yksin treenaamassa ja kierrokset on matalampana, niin saattaa jäädä suoraan kontaktiasentoon, mutta useimmiten ei. Oisko kellään mitään vinkkejä tai omia kokemuksia asiasta?



Limpun kanssa asenne oli nyt tosi hyvä. Tehtiin rataa, jossa teemana leijeröinti ja sai siellä ihan kivasti juostakin. Kellotettiin ja kokeiltiin erilaisia vaihtoehtoja. Puomilla on vähän epävarmana, että mitä siellä pitikään tehä. Täytyy vahvistaa sitä ihan yksittäisenä tosi paljon. Jaakotukset toimi hyvin, kääntyy niillä tosi tiukasti.

Tässä vielä videota viime viikon sunnuntain treeneistä:


Viikon päästä kisataan ekat kisat tälle vuodella Linuksen kanssa. Edellisistä virallisista onkin aikaa jo melkeen 4 kuukautta.. Kivaa päästä taas takaisin kisakentille!