perjantai 31. elokuuta 2012

Vapaa viikonloppu

Koulua oli viime viikonloppu (ja taas seuraavakin) ja mulla oli tosiaan Linus mukana ja sai siellä parilta mun opiskelukaverilta hieronnan samalla kun mä hieroin toisten koiria. Vähän oli takana kireyttä, muuten ihan hyvässä kunnossa. Fannynkin hieroin tässä yhtenä päivänä ja raukka oli ihan juntturassa vähän kaikkialta. Tosi kevyesti oli pakko hieroa ja tossa viikon tai kehden päästä vois kattoa uudelleen. Tulin siihen tulokseen, että agin lopettaminen yhtäkkiä ei varmasti tehnyt kropalle hyvää vaan olisi pitänyt vähitellen vähentää treenaamista/kisaamista. No nyt täytyy vaan paljon venytellä ja hieroa niin eiköhän mummelikin saada taas kuntoon :)

Treenattu ei olla paljoa, mutta se mitä ollaan niin on keskitytty kontakteihin ja tiukkoihin käännöksiin etenkin pituudella. Linuksen A on taas tosi huono, pakko keksiä talvella joku uus systeemi siihen. Flip on lisäksi tehnyt pihalla vähän keppilähetyksiä.

Mutta koska nyt ei taaskaan oo enempää kerrottavaa niin laitetaas vaikka vähän kuvia tältä päivältä kun käytiin Ounasvaaralla lenkillä, Severi oli matkassa myös.











Ps. Mulla on nyt eka viikonloppu moneen kuukauteen kun ei oo mitään kisoja, koulua, kouluttamista tms. koiramaista menoa sovittuna. (Paitsi pari harjotushierottavaa ja ehkä treenit, mutta niitä ei lasketa ;) Mitä ihmettä sitä nyt tekee? :O

tiistai 21. elokuuta 2012

Hyllyjä ja Linus 6v.

Linus Limppulainen täytti eilen jo 6v! Synttäripäivään kuului metsälenkkeilyä uusissa maisemissa, sekä herkkupossunkorvat kaikille kolmelle. Lenkillä tosin koettiin kauhun hetkiä kun Limpun tassu jäi kahen pitkospuun väliin eikä meinannut irrota :/ Säikähdyksellä onneksi selvittiin, liikkuu ihan normaalisti eikä tassussa mitään näy.



Sunnuntaina kisattiin Flipin kanssa kolmen hyllyn verran. Hyviä pätkiä oli kaikilla radoilla, mutta ei kun ei. Nyt mulla oli oma asenne jo parempi, mutta silti tuntuu että taidetaan aika ikuisuus jankata täällä kakkosissa. No, nyt hetki kisataukoa ja kattellaan hetken päästä taas uudestaan. Tässä Flipin paras rata viikonlopulta:





Tällä viikolla treenit molempien kanssa ja viikonloppuna matkataan taas kouluun toiselle puolelle Suomea, tällä kertaa Linuksen kanssa. Piirinmestaruudet jää nyt tosiaan väliin, mutta nyt on ollut niin monta kisaviikonloppua peräkkäin että tää tuntuu toisaalta ihan kivalta vaihtelultakin :)

maanantai 13. elokuuta 2012

Vuoristorataa

Linuksen kanssa menee aika kivasti nyt kisoissa. Ollaan keräilty nollia nyt niin, että jos viime vuodesta säännöt ei muutu niin meiltä puuttuu enää kaks nollaa. Vauhti ja varsinkin asenne ja se SM-kisoista lähtien kateissa ollut tekemisen meininki on alkanut löytyä taas, jippii! Harmi vaan että kesä ja kaikki tärkeimmät kisat tältä vuodelta meni jo :D No mutta tosiaan jos tässä ne pari nollaa sais keräiltyä syksyn aikana niin sitten odottaa ansaittu agitauko. Ainakin kunnon kisatauko ja treeneistäkin lomaa varmaan kuukausi tai pari.



Otsikon mukaista on meidän kisaaminen Flipin kanssa tällähetkellä. Keskittyminen kisatilanteissa alko olla jo aika hyvällä mallilla, mutta eilisissä kisoissa siitä ei ollut kyllä tietoakaan. Voi olla että tällä tiiviillä kisaputkellakin on tekemistä sen kanssa, mutta toisaalta pitkän kisatauon jälkeen tuntuu aina, että koko koira räjähtää käsiin. Myös mun "meidän on pakko saada ne nollat nyt heti"-asenne ei ehkä oo ihan paras mahdollinen. Mua vaan niin kovasti haluttais saada Flip kolmosiin että kisapäivät helpottuis, vaikka ei me varmaan siellä kolmosissa vielä mitään tehtäiskään. Mutta kaikesta huolimatta, ihme kyllä, saatiin viikko sitten meidän eka nolla kakkosista! Ei mikään kaunis vaan aika kaoottinen, mutta nolla mikä nolla. Viikon päästä Flipillä on vielä kisat ja sitten vietetään muutama viikonloppu muualla kuin kisoissa.



Muuten meidän elämä on ollut aikalailla metsälenkkeilyä ja lepäilyä, kunnon lomailua siis :) Ollaan tehty myös pitkiä marjaretkiä, joista erityisesti Fanny nauttii kun saa rauhassa syödä mustikoita niin paljon kuin huvittaa :) Flipkin tykkää näistä retkistä, mutta Limpun mielestä ne on maailman tylsimpiä. Otan sille yleensä aina vinkulelun matkaan, ja sitä vingutellen se sitten kirmailee siinä suhteellisen lähellä, muuten kyllästyis koko touhuun ja häippäsis hajujen perään. Että semmosia retkiä meillä :D

Kuvat Jutta Kilponen

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Askel eteenpäin

Taas tällainen pikapäivitys, ehkä mä joskus kerkeen taas pitemmästikin kirjoittelemaan :)



Lauantaina kisattiin Linuksen kanssa kahen nollan ja sijoitusten 1 ja 2 verran. Vikallekin radalle lähdettiin, mutta keskeytin kun Linus liikkui jotenkin omituisesti. Jäähkälenkillä sitten vähän linkkasikin :/ Nyt on kuitenkin ollut ok eikä tassussa tunnu mitään outoa eikä myöskään minkäänlaisia kipureaktioita vaikka sitä kuinka vääntelee ja kääntelee. Ei treenata tälläviikolla ja jos on ok, niin katotaan lauantaina startti kerrallaan kisoissa taas.



Sunnuntaina olikin Flipin vuoro. Sillä oli ihan mieletön kisavire! En tiie mistä johtui, mutta keskittyi radoilla samallatavalla mitä treeneissä. Yleensä se kiljuu radalle eikä malta kisoissa keskittyä ite agilityyn ollenkaan, mutta nyt keskittyi mutta tykitteli silti täysiä! Ekalla radalla väärään päähän putkea, mutta tais siellä yks rima ja muurin palasetkin lennellä. Toka rata oli ihan älyttömän hieno kolmanneksi vikalle esteelle. En malttanut vaatia puomia kunnolla vaan vapautin vähän liian aikaisin ja siitä sitten Flipsukka syöksyi väärään putken päähän. Vikalla radalla alkoi jo vähän väsy painaa ja sieltä tulos 10 parin hypyn ohi juoksemisesta. Mutta jos tämmönen asenne Flipillä olis jatkossakin kisoissa niin pakko niiden nollien on kohta alkaa tulla. Jäi kyllä niin hyvä fiilis että!



Flip sai eilen tuurata Linusta ja oli kyllä tosi hyvät treenit. A:lla pitäis nyt treenata sekä taakse jääntiä, että vedätystä niin, että teen persjätön. Lopussa huomasi taas Flipin kuumumisen, mutta aika pitkään jaksoi taas kuitenkin keskittyä hyvin. Hirmusta hehkutusta tää, mutta sen kanssa on vaan niin huippua mennä! Viikonloppuna tosiaan jälleen metsästetään nollia kuten parina seuraavanakin viikonloppuna. Kunnon kisaputki menossa nyt varsinkin Flipin kanssa, mutta eihän sitä kisakokemusta mitenkään muuten saa kuin kisaamalla ja syksymmällä/talvella ei kuitenkaan täällä paljoa kisoja oo.