sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pienestä kiinni

Ensin se tärkein uutinen, eli Fanny on ollut taas himusen pirteänä! Tänäänkin oli aamupäivällä parin tunnin jäälenkillä mukana ja siltikin halusi lähteä vielä päivällä ulos. Toki täytyy muistaa mummelin antaa nyt levätäkin ja sen pissanäytteen jos muistaisin ens viikolla viedä.. Tällä viikolla oon muistanu sen joka päivä heti vähän sen jälkeen kun ollaan jo käyty ulkona..

Eilinen hurahtikin sitten kisareissussa Luleåssa. Tää oli eka kisareissu Ruotsiin ja tykkäsin kyllä kovasti. Hyvin järjestetyt kisat kaikenkaikkiaan :) Flipillä oli takana 2,5kk kisatauko, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Estevälit tuntu tosi isoilta ja nyt kun ollaan koko talvi treenattu pienessä hallissa, niin meinasi pikkasen alkaa jännittää kun kisakentän näin. Eka rata oli tosi kivan tuntunen jo tutustumisessa. Keinulla karjasin vaan vähän liian kovaa "paikka" ja Flip hyppäsi pois. Tulokseksi siis vitonen, muuten super rata! Toinen oli meille vähän hankalamman tuntunen, mutta Flip oli hyvin kuulolla ja mä kerkesin yllättävän hyvin sinne minne pitikin. Luulin maalissa että tehtiin nolla, mutta kolmanneksi vika rima olikin tullu alas :/ Harmitti tietty, mutta toisaalta antoi uskoa että me vielä se viiminen nolla sieltä saadaan. Niin lähellä se on.



Linus oli jo lämmitellessä ihan vallaton. Hyppeli vaan edestakasin ja ryömi ja kieri maassa. Kolmostenkin radat oli ihan mukavan oloisia. Ekalla radalla olin vaan ihan hukassa, tuloksena hyl. Toisella sitten tsempattiin ihan ok nolla. Vähän hidas, mutta parasta menoa sitten syksyn. Linus liikku tosi paljon paremmin kuin kaks viikkoa sitten keinonurmella, kyllä meille vaan nuo kaikki muut alustat sopii niin paljon paremmin.

Ens viikolla tiedossa parit treenit ja viikonloppuna taas Ruotsiin kisaamaan :) Mukavaa viikkoa kaikille!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ratatreenin puutetta

Viikko sitten oli tarkotus kisata molempien kanssa vuoden ekat kisat, mutta suunnitelmat menikin uusiksi ja Flipin startit jäi väliin. Linuksen kanssa käytiin hakemassa pari hyllyä ja yks nolla. Linus liukasteli ja suti ekalla radalla ja kahella jälkimmäisellä liikkui varoen. Mulla oli ohjaukset ja rytmitys täysin hukassa, joten huomaa kyllä että ratatreeniä ei olla tehty pariin kuukauteen. Puomi oli positiivinen yllätys, molemmilla agiradoilla lähes täydellinen! Viikon päästä ois tarkotus sitten lähteä käymään ihan ulkomailla asti kisailemassa molempien kera ;)

Torstaina onnistuneet keppitreenit molempien kanssa ja tänään käytiin tekemässä ratatreeni, teemana tiukat käännökset ja kontaktit vauhdista. Molemmilla oli kierrokset aikalailla katossa, mutta hyvät treenit saatiin aikaseksi. Linuksen A ei kestä hirveästi vedätystä ja Flip tarttis edelleen paljon vahvistusta irtoamiseen. Käännökset tosi hyviä molemmilla.

Kuva: Kaisa Heikkinen

Fanny tosiaan kävi tossa parisen viikkoa sitten ell tutkimuksissa. Keuhkot ja sudän kuulostivat normaaleilta, mikä oli kyllä yllätys kun sitä yskimistä on kuitenkin ollut. Otettiin sitten verikokeet (mihin tarvittiin lopulta molemmat tassut, neljä neulaa, ja neljä ihmistä...) ja niissäkään ei mitään hälyttävää. Vielä otetaan pissanäyte ja jos sekin ok, niin kokeillaan kipulääkitystä. Helpotus oli kuitenkin tietää että sydän, keuhkot ja veriarvot ok. Toki periaatteessa on mahdollista, että joku piilevä sairaus jossakin on. Fanny on sisällä edelleen hirmu väsyny, mutta lenkille kun oon sen "pakottanu", niin siellä juoksee ja leikkii muiden kanssa.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Kuumuu kuumuu

Viime viikko oli aivan huippu kiireinen, mutta kahdesti kerettiin silti treenaamaan.

Torstaina oltiin pitkästä aikaa ryhmätreeneissä, tosin otin mukaan vaan Flipin. Linus liikkui keskiviikkona jotenkin oudosti, ikäänkuin vähän pompottaen joten hieroin sen to aamuna. Selästä löytyi pari triggeriä ja takareidet oli vähän kireät. Huomasin kyllä torstaina että imusolmukkeet oli vähän turvoksissa, mutta perjantaina ei enää ollut. Kumma juttu. Mutta viikonloppuna liikkui kyllä jo normaalisti ja imusolmukkeetkin tosiaan taas ok. Mutta siis niistä treeneistä. Flip kävi vähintäänkin yhtä kierroksilla kuin kisoissa, joten keskittyminen ei ollut ihan parasta.. Viime viikot kun ollaan keppikulmia treenattu, ne on mennyt lähes mistä vaan ja miten vaan oikein. Nyt ei osattu mitään.. Myös päällejuoksuissa ei lukenut vetoa ollenkaan, vaan hyppäs täysiä selän taakse. Millähän ihmeellä tuota virettä sais laskettua?

Eilen sitten tehtiin pätkää jossa mm. päällejuoksua, putki-A erottelua, avokulma kepeille ja putkijarrutus. Oli tosi onnistuneet treenit! Ja Linus liikkui taas hyvin, tais selkäjumit hidastaa pujottelemista. Viikonloppuna suunnataan tän vuoden ekoihin kisoihin!

Soitin tänään Fannylle lääkäriajan. Yskimistä ei hetkeen juuri ole ollut, mutta mummeli tuntuu olevan äärimäisen väsynyt. Ei haluais kävellä oikein ollenkaan ja sisällä lähinnä vain nukkuu. Innostuu kyllä välillä hetkeksi leikkimäänkin, mutta sitten taas menee nukkumaan. Epäilen vahvasti että sydämessä on jotain, mutta keskiviikkona se selviää. Tarkotus on ainakin tutkia sydän ja ottaa verikokeet. Toivottavasti syy mummukan väsymykseen selviää!