tiistai 30. huhtikuuta 2013

Etelän reissu ja vapputreenit

Viime viikonloppu oltiin siis reissussa etelässä. Lauantai oli kisapäivä, Hattulassa yhteensä kuusi starttia. Linus oli selkeästi normaalia enempi innoissaan, liekö ekoilla ulkokisoilla vaikutusta asiaan. Ekalla radalla tuli rima alas, kahelta jälkimmäiseltä hyllyt. Kokonaisuutena radat oli oikein hyviä, miinuksena tokalla agiradalla huono puomi.

Flipin kanssa kun nyt on taisteltu sen kisarutiinin löytymisen kanssa, niin tavoitteena oli saada mahollisimman ehjiä kokonaisuuksia. Se onnistui, vaikka tuloksina 3xhyl. Lähdössä nousi joka kerta seisomaan, mutta palautuksen jälkeen pysyi hyvin. Ekalla radalla yks rima ja yks ylimääräinen hyppy, tokalla en vetäny tarpeeksi välistävetoon. Viimeisellä unohdin!? radan ja ohjasin kolmanneksi viimeisellä hypyllä viereiselle hypylle. Mutta tulipahan taas muistutus siitä, että täytyy keskittyä töysillä koko rataan, myös siihen loppuun. Tässä vielä näkyy se kisarutiinin puute, pitäis luottaa vaan enemmän Flippiin ja siihen ettei sitä oikeasti tartte enää joka esteelle viedä. Flip ei siis ottanut yhtään kieltoa, irtosi tosi hyvin ja oli kuulolla.

Illalla käytiin Flipin Heidi-kasvattajan ja Siri-siskon kanssa lenkillä. Mukava oli nähdä pitkästä aikaa :)

En oo nyt oikeeen jaksanu kirjotella tänne viime viikkojen treeneistä, mutta tässä tältä aamulta videota.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Fanny 12v.

Fanny täyttää tänään 12v! Matkailua rakastava mummeli pääsee viikonloppuna pitkästä pitkästä aikaa turistiksi mukaan kisareissulle. Suuntaamme siis etelään kisaamaan, kivaa vaihtelua päästä uuteen kisapaikkaan ja vieläpä ulkokentälle :)

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Oulun kisat

Lauantaina käytiin Oulussa kisaamassa oikein pitkän kaavan mukaan, molempien poikien kanssa kolme starttia. Mulla on vielä opettelemista siinä, että saan rataantutustumisessa käytyä järkevästi läpi kahden kovin erilaisen koiran ohjaussuunnitelmat..

Linuksen kanssa alkaa varmuus taas kisaradoilla vähitellen löytyä. Eka rata tosin hajosi puolessa välissä, mutta kahelta viimiseltä ihan näppärät nollat, sij. 1 ja 2. Vähän huonosti Linus vieläkin välillä hyppää, mutta muuten oon tosi tyytyväinen meidän menoon.



Flipin kanssa ei taas oikein suju ollenkaan. Lähdöt on aika kauheita, hiipii ja hiipii, täytyy niihin ruveta kiinnittämään enempi huomiota. Hypyiltä otettiin kieltoja varmaan enempi kuin niitä hyppyjä koko radalla edes oli. Kepit ja kontaktit edelleen hyvät. Nyt olis tarkotuksena treenata Flipin kanssa ihan perusjuttuja vaan, jotta saadaan taas pakettia vähän kasaan. Voi olla että siinä menee aikaa, mutta menkööt.

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lentäen ja kierien

Viime viikolla treenattiin kahdesti. Tiistaina pikkutreeni, jossa irtoamista ja takanaleikkauksia. Takanaleikkauksia tulee treenattua ihan liian vähän ja nytkin huomasi että rytmitys oli vähän kateissa. Perjantaina Linukselle ratatreeniä ja Flipille keppien avokulmaa ja pientä ratapätkää. Aloitin myös boxin opettamisen Linukselle, katotaan jos saatais siitä apuja A:lle, nyt vaikuttaa ainakin ihan hyvältä.



Olin ilmoittanut Flipin lauantaille Ouluun kakkosten agiradoille, joten lähettiin luokkanousun myötä ihan kahestaan sunnuntaina kisaamaan pari starttia. Eka agirata oli musta aika helppo, mutta meidän meno loppui jo kuudennelle esteelle, jossa Flipin ensimmäinen lentokeinu... Otin uudestaan ja lensi taas. Otin syliin ja lähdettiin pois. Lisää keinutreeniä siis.

Toinen rata oli kiva ja haastava. Flip haki keppien avokulman tosi hyvin, mutta hypyillä sitten jäkitettiin kunnolla, pitäis vaan malttaa ohjata huolella jokainen hyppy... Sylkkäri toimi hyvin. Pussin jälkeen Flip kieri muutaman kierroksen hiekassa, oli pikkusen vauhtia ja vaarallisia tilanteita näissä kisoissa.



Kisojen jälkeen kotona tein Flipille palauttavan hieronnan ja selkä oli ei niin kovin yllättäen jumissa. Tänään sitten kunnon hieronta ja aika hyvin sain selkää avattua. Alkuviikko mennään lähinnä ravilenkkeillen.

Oon miettiny viime aikoina paljon meidän kisaamista. Sekä Linuksen, että Flipin. Ollaan nyt keväällä kisattu aika paljon ja ennen SM-kisoja on tiedossa vielä paljon startteja. Oon keskittyny keväällä yleensä enempi treenaamiseen kuin kisaamiseen, mutta nyt mennään vähän erilaisella suunnitelmalla kohti kesää. Välillä mietin onko startteja tulossa liikaa ja pitäiskö joitain suunniteltuja startteja jättää pois ja niiden tilalta treenata enempi. Mutta päädyin kuitenkin siihen, että kokeillaan tää kevät mennä "enempi kisaten, vähempi, mutta laadukkaasti treenaten" meiningillä. Ja lepoa sopivasti vähän joka väliin.